top of page

מה מומלץ לעשות כשאי אפשר להניק בשעה הראשונה?

  • temimashaashua
  • 15 ביולי 2021
  • זמן קריאה 2 דקות

פעמים רבות מפרידים אימהות ותינוקות לאחר הלידה משלל סיבות ונהלים. אצלי זה קרה פעם אחת בשל ניתוח קיסרי חירום (ונוהל בית החולים אם נודה באמת) ופעם שנייה בשל התנתקות השלייה במהלך הלידה. זה יכול לקרות בגלל לידת פג, מצב רפואי של האם או התינוק, קורונה ועוד.

אם כן, מה מומלץ לעשות כשאי אפשר להניק בשעה הראשונה?

במאמר של פארקר ועמיתיה שהבאתי בשבוע שעבר, הם גילו שפינוי חלב אם בשעה הראשונה משפיע לטובה על נפח החלב והקדמת


זמן הגעת החלב הבשל יותר. פינוי חלב אם יכול להיעשות על ידי הנקה, שאיבה או סחיטה. לכן כשהנקה לא מתאפשרת בחדר לידה - יש לנו כלים נוספים.


החלב בימים הראשונים נקרא "קולוסטרום" – הוא שמנוני יותר, בצבע צהבהב ומכיל ערכים תזונתיים שמותאמים לתינוק שרק נולד. בגלל שהוא שמנוני יותר הוא נוטה להיאגר ואינו נוזלי ושופע כמו חלב בוגר. בשל כך, מומלץ לפנות חלב אם בימים הראשונים דווקא בסחיטה ולא בשאיבה.

יש כאן סרטון הסבר כיצד סוחטים. זהו ידע שימושי לא רק לימים הראשוני


ם. בכל מצב בו יש צורך לשאוב ואין משאבה זמינה או שיש צורך בחלב מועט בלבד – כדאי לדעת איך לסחוט בצורה יעילה ונוחה.


סוחטים את חלב האם לתוך מיכל כלשהו ושומרים אותו כדי לתת לתינוק. לא כדאי לתת בבקבוק, שוב, כי החלב שומני יותר ולכן נוטה להיצמד לדפנות הבקבוק. ניתן לסחוט לכוסית קטנה, מזרק ריק (קל להשיג בבתי חולים) ולתת לתינוק ישירות מהמזרק או מתוך כפית קטנה (בוחשן קפה לדוגמא). כאן תוכלו לצפות בסרטון קצרצר בו אני מדגימה איך מאחסנים את החלב במזרק.


אנשי צוות רבים במחלקת יולדות יודעים איך לסחוט ולאפשר התחלה של פינוי חלב האם כמה שיותר קרוב ללידה. זכותך תמיד לבקש עזרה. לפעמים ניתן לבקש שישלחו יועצת הנקה לסייע בחדר לידה. סחיטת חלב אם זהו משהו שאת יכולה לעשות כדי לקדם הנקה גם אם הופרדת מהתינוק שלך לאחר הלידה.


 
 
 

תמימה שעשוע - יועצת הנקה IBCLC

0542105985

  • Facebook
  • Instagram

©2021 by IBCLC תמימה שעשוע - יועצת הנקה.

bottom of page